Dag 4: Zon, Zon, Disney!

Al vroeg ging mijn telefoon, die als wekker dienst deed in de vakantie. Het was Disney Tijd! Nadat we snel wat gegeten hadden gingen we er met de auto vandoor, op weg naar Disney! Maar helaas, onderweg kwamen we alweer een file tegen, op de I-4, een Interstate waar ze echt overal bezig zijn, daar gaat het in een keer van 5 naar 2 rijbanen, niet echt handig…

Maar genoeg over die weg, want na niet al te lang gereden te hebben waren we er al! We stonden op Pluto 21, redelijk achteraan leek het, maar het tegendeel bleek waar, het was meer vooraan *slik*.
Vanaf de parkeerplaats gingen we met een lawaaierige ‘Parking Lot Tram’ richting de ticket verkoop, het monorail station en het ferry dock. Nadat we kaartjes hadden gekocht zijn we met de monorail (waar je even moest wachten…) richting het park gegaan.

Daar aangekomen zijn we eerst een rondje met de trein gegaan, nadat we vanaf het station Mainstreet bekeken hadden.

In het treintje konden we rustig besluiten waar we heen gingen (Dat kan bij ons namelijk behoorlijk uit de hand lopen ) uiteindelijk viel de keuze op Frontierland en Libery Square.
We zijn via de Splash Mountain richting de Big Thunder Mountain gegaan.
Om vervolgens naar Tom Sawyer Island te gaan en daarna naar de Haunted Mansion.

Toen we opeens gerommel hoorde dachten we eerst dat er wat omlaag kwam, maar het waren onze magen. Tijd om wat te eten dus!

Na dat eten zijn we richting Adventureland gegaan, om via Jungle Cruise naar Pirates of the Caribbean te gaan.
Na al dat avontuur werd het tijd voor de toekomst, op naar Tomorrowland! Daar zijn we in Space Mountain geweest, het was lang wachten maar hij was wel grappig.

Hierna zijn we wat rond gaan lopen, langs Fantasyland, Mickey’s Toontown Fair en Mainstreet.

Het werd steeds later en we kregen honger, uiteindelijk zagen we bij Noodle Station in Tomorrowland een bijna perfecte plek die over het kasteel uit keek, daar zijn we dus maar wat gaan eten.
Je kon er uiteraard naar het kasteel kijken, maar Tomorrowland zag er ook mooi uit;

Mijn ouders hadden niet zoveel zin meer om rond te lopen dus zij zijn daar blijven zitten tot het vuurwerk, mijn broertje en ik hebben in de tussentijd het park verder onveilig gemaakt.

Toen we weer terug kwamen hebben we vanaf een afstand de parade kunnen zien, waarna het vuurwerk volgende. En dat was mooi! Het was zo mooi, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, mooi was het. Foto’s heb ik er uiteraard van:


Toen het vuurwerk was afgelopen zou de parade nog een keer komen, maar daar hadden we geen zin in, we gingen weer terug naar het huis. Maar we konden niet over Main Street, we werden achterlangs gestuurd, langs wat loodsen en een parkeerplaatsje voor Cast Members.

We hoefde alleen nog maar met de Monorail naar de parkeerplaats, de monorail werkte helaas niet echt mee, hij ging niet. Na diverse pogingen sprong ie aan en waren we op weg naar de parkeerplaats, tijd te gaan slapen.

Een gedachte over “Dag 4: Zon, Zon, Disney!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *