De Vliegende Hollander

Zaterdag was het zover, de preview van de Vliegende Hollander, in de Efteling. ’s Ochtends besloot ik mijn laptop maar eens aan te zetten, Simon stond in Rotterdam al op de trein te wachten, maar die ging niet, maar een paar minuten later ging er nog een, dus dat maakte niet uit. Ik besloot te kijken of hij meer problemen zou hebben, en jawel! Geen treinen tussen Rotterdam en Utrecht, dus hij moest maar via Den Haag, kwam ie wel later in Utrecht, maar dat moest lukken.

Om half 10 was ik op het station, gevolgt door Fitz. En toen was het wachten op onze trein, die kwam, maar waar was Simon? Uiteindelijk kwam ie, dus op weg naar Tilburg! Vanuit Tilburg met een immer gezellige bus uit het jaar 0 richting de Efteling, aanmelden bij de poort en naar binnen!

Bij de DVH aangekomen was het al gezellig druk, na een lang intropraatje was het zo ver, de eerste rit! Aangezien we er voor Nieuwsrijk waren moesten we dat wel even filmen, maar daarna was het onze beurt!

–Nu ga ik dingen verklappen, wil je het niet weten? Niet verder lezen

De wachtrij is erg mooi, de smokkelgang heeft mooie effecten, het ziet er allemaal erg goed uit. Het station is ook erg mooi, maar als er een bootje wegrijd (jawel, ze rijden) dan is het toch anders, want dat ziet er een beetje vaag uit…

En toen ons ritje, de eerste scene (de haven) is nog best mooi, je kon alleen goed zien waar de boten ophielden. Maar dan, de scene erna. Veel rook, heel veel rook en maarliefst 6 (!) kerstlampjes in de rechter bovenhoek! En dan heeft het 20 miljoen gekost, die attractie
Een scene later zou een watergordijn voor je uit bewegen waar een schip doorheen zou slaan, maar het watergordijn stond stil, en ging uit. Later ging een spotje aan op de boot, ook niet echt mooi. Dan de lift, het is jammer van de rem die er is, maar waar waren de beelden? Dat was dus nog niet af, voor een attractie die 1 jaar vertraging heeft opgelopen!

Na deze immer geweldige darkride wordt je uit de toren gegooit, het achtbaantje wat volgt is eigenlijk verrassend leuk! Dat dan weer wel. Gevolgt door een subtiele splash.

De darkride valt dus tegen, de achtbaan is wel leuk en de wachtrij is vet. Het tweede ritje gebeurde alleen nog iets vaags boven de lift, wat zeker niet goed was. We rolden een stukje terug, gevolgt door een harde klap en we gingen weer vooruit.

Het was inmiddels al weer 2 uur dus was het thuis om te gaan. Maar 1 april ga ik weer, voor de wachtrij van vogelrok dan, want die is ook nieuw!

Alles wat ik heb opgenomen staat op Nieuwsrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *